Club foto1 compressed

Er was goed nieuws afgelopen woensdagavond tijdens de persconferentie van het Kabinet; de maatregelen omtrent corona worden versneld versoepeld, waardoor wij als fietsclub weer de weg op mogen. Er zijn hieraan nog wel enkele beperkingen aan verbonden, maar die zijn goed te overzien. 

Hieronder treffen jullie zekerheidshalve nog een gedeelte uit de mailing aan welke jullie van de NTFU ontvangen hebben. 

 Fietsen in groepen

Fietsen in een groep mag, maar rijd verantwoordelijk

Premier Mark Rutte had goed nieuws voor sporters. Vanaf 1 juli vervalt de 1,5-meter-regel voor sporters. Fiets je samen, dan hoef je onderling geen afstand te houden. Fietsen in een groep mag dus. Daarmee vervalt ons advies voor de groepsgrootte. Je moet echter nog wel steeds 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers. Fiets daarom verantwoordelijk: denk goed na over de groepsgrootte en houd rekening met je medeweggebruikers.

 

De spelregels per 1 juli

  • De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Fietsen in een groep mag dus.
  • Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden. 
  • Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op.
  • Zowel binnen- als buitensport is toegestaan. Je mag dus weer binnen sporten, denk aan gezamenlijke spinninglessen. 
  • Kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines van sportaccommodaties mogen weer open.
  • Ook in kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines houden wielersporters van 19 jaar en ouder 1,5 meter afstand.
  • Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert.

Je leest op de website van de Rijksoverheid meer over de maatregelen die per 1 juli gelden voor sporters.

Houd rekening met anderen

De regels voor jou als wielersporter zijn versoepeld, maar per 1 juli blijft 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers nog steeds de norm. Geef dus die 1,5 meter afstand aan andere weggebruikers die je inhaalt en maak op tijd ruimte. Denk goed na over je eigen gedrag als je de weg of trails op gaat: andere weggebruikers moeten en willen wél de 1,5 meter afstand bewaren. Respecteer dat.

Hoe houd je 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers?

Als je 1,5 meter afstand tot anderen bewaart, draag je bij aan de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers én het imago van de wielersport.

NTFU volgt NOC*NSF

De NTFU volgt in het kader van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de adviezen van sportkoepel NOC*NSF op. Zij staan in contact met de Nederlandse overheid en het RIVM. Zodra ons advies naar onze aangesloten verenigingen, tochtorganisatoren en/of leden wijzigt, brengen we je daarvan via dit bericht en sociale media van op de hoogte.

-----------------------------

Als club verwijzen we naar het RIVM en de NTFU voor meer informatie. 

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

https://www.rivm.nl/